Einde NOS voor Theo Verbruggen

Niet alleen het einde van het jaar nadert maar ook mijn afscheid van de NOS.  Vanaf 1 januari werk ik niet meer voor radio en televisie. Het voelt nog onwerkelijk. 

De leiding van de NOS heeft te kennen gegeven afscheid te willen nemen en daar hebben we een datum voor gekozen. Ze geven aan dat ze genoeg verslaggevers hebben en dat ze anderen ook een kans willen geven.

Ik ben daar 25 jaar freelance verslaggever geweest dat is natuurlijk ook uitzonderlijk. Ik was de enige televisieverslaggever die op die basis werkte.  Overal geweest, veel gezien, veel ontmoet. Prachtige periode. 

Meest indrukwekkend was voor mij dit jaar de aanslag in maart op de tram in Utrecht maar ook destijds de juweliersvrouw uit Deurne die 2 overvallers dood schoot. Vooral indrukwekkend omdat ik er snel bij was. Maar ook mijn eerste buitenland reis destijds voor de radio; Londen waar Richard Krajicek als enige Nederlander Wimbledon won. Ook de jaren dat ik Koninklijk Huis verslaggever was voor de radio en daardoor heel de wereld heb rondgereisd. De oorlog in Kosovo, de aanslagen in Israël maar ook 5 songfestivals op diverse plekken in Europa. Daarnaast televisieprogramma’s voor Omroep Brant: ‘Gestrikt’, “Zaak voor TV’ en ‘Witte Geit”.

Ik sluit niet uit dat er op andere wijze weer eens een vervolg komt op mijn radio- en tv werk. Maar er zijn nu geen plannen.

Ik ga mijn werk als dagvoorzitter verder uitbreiden. En ik ga mediatrainingen geven. Na zoveel mensen geïnterviewd te hebben weet ik nu wel hoe je beter met de pers om kunt gaan. 
Ik ben maatschappelijk op meer fronten actief en blijf dat doen (bestuur beschermers Kamp Vught, voorzitter DTV ‘s-Hertogenbosch). Nu waarschijnlijk met meer tijd en ruimte. 

Het zal wennen zijn om de dagelijkse mediahectiek en de bijkomende adrenaline te missen. Er is niets heerlijkers dan s ‘ochtends niet te weten waar je die dag eindigt. Dan wordt je werk ook nog eens door een miljoenenpubliek die avond bekeken. Als de uitzending voorbij is heb je geen zorgen meer want je kan er niets meer aan veranderen. De dag daarna een nieuwe kans. Nu een nieuw jaar met ook nieuwe kansen.

foto: NOS
video: LuckyTV / De Wereld Draait Door